11 de novembre del 2015

2n I 3r CICLE: COLPBOL

Aquest mes hem iniciat la pràctica del colpbol, l'habilitat bàsica del qual és el cop amb la part superior del cos. Treballem d'una banda els diferents tipus de colpejos i les parts del cos amb què els podem fer, les normes bàsiques i les diverses variants (raspagol, taulergol i colpbol). Al segon trimestre tenim previst realitzar un campionat de colpbol a l'hora del pati. Segur que ens ho passarem molt bé!
Aquí teniu un enllaç a la pàgina oficial per si en voleu saber-ne més.
SÍNTESI BÀSICA DEL REGLAMENT OFICIAL DEL COLPBOL
DEFINICIÓ
El Colpbol és un esport col.lectiu d’invasió jugat per dos equips mixtes de 7 membres, en un espai clarament definit, l’objectiu dels quals és introduir a base de colpejos amb la mà una pilota a la porteria contrària.
REGLES PRINCIPALS
– L’Habilitat bàsica del Colpbol es el colpeig. És la base del joc. La pilota només es pot jugar a base de colpejos amb les mans, braços o part superior del cos. A més a més ( regla fonamental del joc) mai cap jugador pot colpejar la pilota dues vegades consecutives (dobles) 
    No està permés: 
  • doble toc
  • toc intencionat amb les cames o peus
  • colpejar el baló amb el puny tancat
  • retindre, agafar o llançar el baló amb una o ambdós mans
  • espentar o agafar el contrari
  • no respectar les distàncies en els serveis
Totes estes infraccions es resolen en falta que sempre s’executarà amb un servei des de la línia de banda del lloc més proper on s’ha produit la infracció.
Cap jugador pot colpejar la pilota amb el peu, excepte, exclusivament, el porter, dins la seva àrea de meta i només en situació defensiva ( quan el baló ve impulsat en ultima instància per un jugador contrari).
    Serveis: 
  • Faltes- es realitza sempre des de la línia de banda
  • Fora per la línia de banda- servei de banda
  • Fora per la línia de fons- còrner o servei de porta des de l’ interior de la línia de puntets ( sols pot estar dins el/la porter/a i el/la llançador/a)
  • Servei de centre- després d’un gol.
  • Servei de l’àrbitre- començar el partit i després de joc parat.
Tots els serveis s’efectuen amb un colpeig al baló i la resta de jugadors, obligatòriament a 3 metres de distància.
No hi ha penals. Falta dins l’àrea, s’executa igual que qualsevol altra.
Terreny de joc: pista poliesportiva de 20mx40m. amb porteries de 2 metres d’alt per 3 d’ample. Línies: línies de banda, línies de fons i línia de l’àrea de 9 metres. (discontínua)
Baló: El baló és de forma esfèrica de plàstic, goma o material sintètic i de bot dinàmic. El baló usat tindrà de 65 a 72 cm. de circumferència.
Nombre de jugadors: 7 jugadors ( 6 i el porter) al camp. Un equip pot tindre’n fins 12. Equips obligatòriament mixtes.
Duració del partit: Per a equips de més de 18 anys, la duració del partit és de dos temps de 25 minuts amb 10 minuts de descans. La duració del partit per a equips d’edats inferiors a 18 anys és de 2×20 minuts si tenen de 18 a 13 anys i de 2×12 minuts de 8 a 12 anys, en estos dos casos amb un descans de 5 minuts.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada